Waarom naar een trimsalon?

Waarom naar de trimsalon

salonWaarom naar de trimsalon? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Een goede vachtverzorging is geen luxe maar een noodzaak voor uw trouwe viervoeter. Je  kan de gezondheid van je hond zien aan de conditie van zijn vacht. Als de vacht onvoldoende verzorging krijgt kan de huid gaan irriteren of zelfs gaan verstikken met het gevolg van erge jeuk wat weer tot het kapot bijten van de huid leid. Kruisingen en kortharige honden ook voor deze honden is een bezoek aan de trimsalon aan te raden. Voor deze honden is er een ruibehandeling (zie waskuur) aan te raden. Wie wilt er nu niet wat minder haren in huis vinden?
 Trimmen is de verzamel naam van verschillende technieken. ( zie behandelingen)

Langharige honden hebben nogal wat vachtverzorging nodig. Graag geef ik uw advies over de juiste shampoos en materialen om de vacht van uw hond in goede conditie te houden. De juiste shampoo en borstel/kam zijn ook te koop in de salon. Als de hond niet goed bijgehouden wordt wat niet altijd makkelijk is. Kan deze op den duur gaan klitten en zelfs gaan vervilten, dit gebeurd dan meestal op plaatsen waar u moeilijk bij kan zoals onder de oksels, de borst de buik en tussen de tenen. Als u dit moeilijk vind of als u hier te weinig tijd voor heeft help ik  u  graag om uw hond  goed te wassen en te borstelen. Het is tenslotte voor de gezondheid van uw hond. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw hond te laten scheren of knippen zodat deze  makkelijker is om bij te houden. De hond kan in iedere gewenste lengte geknipt of geschoren worden.
Geschoren betekent niet bij voorbaat kaal.

Men denkt vaak dat de hond in de winter niet getrimd hoeft te worden. Bedenk dat de honden meer last hebben van vocht dan van kou. Lang haar blijft immers veel langer nat!!!

Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon?

Dit  afhankelijk van de vacht maar om u toch een idee te geven:

  • Poedelvachten 4-8 maal per jaar
  • Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
  • Spaniëlvachten 4-6 maal per jaar
  • Maltezervachten 4-6 maal per jaar
  • Ontwollen/Waskuur 2-4 maal per jaar